Sa vorbim despre farduri!

Buna seara..sau dimineata, domnisoarelor si doamnelor! Este aproape ora 1 noaptea,deci un inceput de dimineata.

          Astazi vom discuta putin despre trusele de machiaj,pe care orice lady care se respecta,are macar una mica acasa,menita sa ne adauge pe chip inca un strop de frumusete si incredere.



De ce vreau sa discutam asta? Pentru ca din ce in ce mai multe fete cu care am contact,fie la pensat,fie la machiaj,se plang ca fardurile pe care ele le folosesc nu sunt bune,nu sunt pigmentate,se strang in pliul pleoapelor si nu rezista.Este inevitabil sa nu vorbim despre farduri,machiaj in general.

           Vreau sa clarific aceasta problemuta,pentru ca de fapt fie ea si o trusa ieftina de farduri de pe la metrou,este buna,DACA sub ea sunt aplicate CORECT doua produse extrem de importante: primer-ul si baza cremoasa.

            Ce este primer-ul? Este o "crema" care se aplica in cantitate mica pe fiecare pleoapa (un bob de orez) si se intinde foarte bine pana sub spranceana. Are rolul de a tine fardurile la locul lor fara a se strange dupa un anumit timp si ofera oarecum si o intensitate mai maricica a acestora. Este cel mai de baza produs pe care fiecare dintre noi trebuie sa il aiba,pentru ca nuantele aplicate pe pleoapa stau la locul lor pana cand ne demachiem.

            Ce este baza cremoasa? De fapt ea poate fi si un fard cremos,cu conditia sa fie alb sau de culoarea pielii.Aceasta baza se aplica peste primer-ul intins bine,intr-o cantitate medie. Are rolul de a mentine fardurile la locul lor pe pleoapa si de a le sporii intensitatea la maximum.

            Eu folosesc primer-ul Too Faced shadow insurance (Sephora),pentru ca cu el m-am obisnuit,suntem "prieteni" si isi face treaba foarte bine. Ca baza cremoasa am folosit mult timp Radiant tone corrector in nuanta alba (Unirea Shopping Center-Kendra),iar acum folosesc batonul 3in1 de la ELF (www.eyeslipsface.com.ro) in nuanta spotlight.



Pentru aceasta postare,eu am pus la "treaba" patru marci de farduri: Sleek,Fraulein,Coastal Scents si ELF. Fiecare are o calitate diferita una fata de cealalta.

1.Paleta de 120 de culori Fraulein
- aproximativ 120ron - 1 trusa/120 culori


2.Trusele de farduri Sleek -
-aproximativ 43ron - 1 trusa/12 culori



3.Paleta de farduri Coastal Scents - 88Warm
- aproximativ 140ron - 1 trusa/88culori



4.Trusa de farduri ELF - Flawless Eyeshadow
 - aproximativ 15ron - 1 trusa/4 culori



Se poate observa clar ca daca fardurile "nu sunt ajutate" de un primer sau o baza cremoasa ,SAU amandoua,orice trusa de farduri poate fi considerata proasta. Este si logic: ele sunt uscate,unele prafoase - > tenul nostru este uscat (nu umed),automat doua lucruri cu aceeasi suprafata uscata nu se pot "lipi",de aceea o baza cremoasa la care fardurile sa adere,este binevenita.

             Fiecare nuanta este diferita in felul ei: ea poate fi usor modificata la culoare in functie de primer sau baza cremoasa,sau,nu sufera nici o modificare in contact cu aceste doua produse,separate.

Vi se pare prea multa bataie de cap cu atatea produse? Eu zic ca merita sa investesti daca
iti place sa te machiezi,intr-un primer si o baza cremoasa.

O seara buna! (sau dimineata? hihi)