Tratarea cearcanelor

Toate stim cat de inestetic este cearcanele si cat ne chinuim sa-l mascam prin tot felul de metode si produse cosmetice. Dar de ce sa nu incercam sa-l tratam?

Cearcanele apare in general din cauza oboselii excesive, lipsa somnului, fumatul etc.
E banal, dar daca cearcanele apare din lipsa somnului, atunci cel mai bine ar fi sa incercam sa dormim.

Pe de alta parte, se pot pune infuzii din petale de trandafir (o lingura de petale la 100 ml apa). La fel de bune sunt si infuziile din flori de tei (se incepe cu comprese calde si se termina cu cele reci).

Un alt tratament eficient pentru cearcane este zerul. Se aplica pe ochi comprese inmuiate in zer rece de la frigider pana cand simtiti ca s-au incalzit. Clatiti ochii cu apa calduta si terminati cu apa rece.

Pentru multe persoane ”vinovati” sunt parintii, bunicii, strabunicii...pentru ca cearcanele este transmis genetic. Mai precis, pigmentul inchis al pielii de sub ochi. In cazul acesta cel mai bun ”tratament” este un anticearcan de calitate (anticearcanul il alegeti in functie de culoarea cearcanelui dumneavoastra). Daca aveti cearcanele albastru un anticearcan de culoarea piersicii (cu subton portocaliu) va va ajuta sa-l camuflati. Daca zona din jurul ochilor este rozalie, va puteti baza pe nuantele de galben, care vor acoperi roseata.

Dincolo de aspectul inestetic al cearcanelui se pot ascunde afectiuni mai grave sau mai putin grave. In cazul acesta cel mai bun sfat este consultarea unui medic.

Cearcanele albastru poate evidentia o circulatie proasta, cel rosu, un temperament sangvin iar cand vine vorba de cearcane violet, trebuie acordata o deosebita atentie inimii.
Astfel, aparitia cearcanelor poate fi un semnal din partea organismlui care va ”spune” in mod subtil sa consultati cat mai curand un medic specialist.

Cu toate acestea, cearcanele mai poate sa apara si in timpul sarcinii din cauza secretiei crescute de hormon melanostimulator.

Oricare ar fi aceasta cauza inestetica, va recomand sa verificati nivelul hormonilor din sange si sa apelati la un set de analize complete fiindca cearcanele se poate datora unor boli care va deregleaza intreg organismul.