Demachierea corecta si importanta acesteia

Hello ladies!
Cred cã majoritatea fetelor din ziua de azi au ajuns sã fie adeptele machiajului și produselor cosmetice. Cel puțin domnișoarele care locuiesc în zonele urbane, unde via?a e pu?in..altfel (agitatã, aglomeratã, tentantã) în comparație cu zonele rurale. De ce spun asta? Mi-e greu sã cred cã voi vedea vreodatã o nanã Floare din vârful muntelui agitându-se sã punã mâna pe vreun produs Sephora, Nars, M.A.C, Makeup for ever, Bobbi Brown, Kevyn Aucoin etc. Piața produselor de înfrumusețare s-a dezvoltat atât de mult în ultimii ani cã e aproape imposibil sã intri intr-un magazin de cosmetice și sã nu ieși de-acolo cu ceva (guilty).Bun, am stabilit! Tuturor ne place sã ne machiem, sa fim cochete (la școalã,la muncã, în oraș, la evenimente speciale etc.) Dar sunt curioasã câte dintre domnișoarele care își pun zilnic fond de ten pe fațã, se și demachiazã corect seara înainte de culcare.My guess...none!

Deci, vã invit sã urmãriți alaturi de mine pașii CORECȚI care trebuiesc fãcuți pentru o demachiere ca la carte (asta dacã nu vreți sã vã treziți la 25 de ani cu ditamai ridurile pe fațã). știu cã e plictisitor, e un proces îndelungat și minuțios, dar care trebuie sau ar trebui respectat zilnic.

În primul rând, pentru demachiere avem nevoie de produse potrivite fiecãrui tip de ten.
- lapte demachiant, lo?iune tonicã, demachiant special pentru zona ochilor, pentru buze, serve?ele demachiante, dischete demachiante.

DEMACHIEREA SE REALIZEAZÃ ÎNTOTDEAUNA ÎN SENS ASCENDENT! NU DESCENDENT, NU ORIZONTAL!

Este o greșealã sã consideri cã dacã nu porți machiaj nu ai nevoie de demachiere. De asemenea, demachierea în fiecare dimineațã este foarte importantã. Aplicarea loțiunii tonice dupã laptele demachiant este absolut obligatorie!Substanța grasã din laptele demachiant accelereazã producerea sebumului, loțiunea tonicã acționând precum un astringent pentru închiderea porilor și îndepãrtarea ultimelor reziduuri.

Cum iti alegi demachiantul? Daca ai tenul uscat, alege un lapte demachiant, eventual uleios, daca ai tenul sensibil cauta un produs pentru demachiere non-alergenic, iar pentru tenul mixt sau gras opteaza pentru o lotiune de demachiere.

Sunt absolut sigurã cã nu vã demachiați fruntea vertical, ci orizontal. O foarte mare gresealã, deoarece muschiul frontal are striații verticale iar demachierea pe orizontalã determinã slãbirea elasticitãții acesteia. De acolo și ridurile de profunzime.

Pentru demachierea obrajilor se lasã o micã pauza între contactul cu discheta deoarece pielea in acea zonã este sensibilã.

Folosește întotdeauna apã cãlduțã. Apa fierbinte sau prea rece usucã și iritã pielea cauzând ruperea capilarelor.

Am sã atașez și o pozã cu produsele pe care le folosesc eu pentru demachiere. Majoritatea dintre ele (90%) sunt produse românești și au prețuri accesibile. Nu e nevoie sã aruncați o grãmadã de bani pe produse scumpe și branduri celebre. Cele produse în România iși fac la fel de bine treaba. :)

Voi cum vã demachiați ?i ce fel de produse folosiți?